Olvasói levél: így vert át a gázszerelő 140 ezer forinttal

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

E hónap 10-én éjjel kilyukadt a 120 literes gáz vízmelegítő bojlerünk és elázott a lakásunk. Öten próbáltuk a vizet felszedni, ami nagyon nehezen ment, mert a vízaknában még soha nem használt golyóscsapot csak nagy feszítőszerszám segítségével tudtuk elzárni. 

Reggel az interneten az első címet, a 06-30-698-1752 telefonszámon felhívtam az EURÓGÁZ Kft. /Másik telefonszám a 1424/

A munkafelvevő nagyon készséges volt és biztosított arról, hogy még délelőtt folyamán kijönnek és kicserélik a bojlert. A vízmelegítő várható költsége 80.000 forint, a beszerelés 50.000 forintba fog kerülni, amit én el is fogadtam. 

Mondta az illető, hogy a szerelők még telefonon fel fognak hívni, hogy milyen bojlert vettek és még pontosítani fogják a bekerülési összeget. Én a bankba mentem pénzt felvenni. Feleségem, aki kétségbe volt esve, hogy ott állunk víz nélkül/és meleg víz nélkül/, nem tud főzni, a legnagyobb kánikulában nem tudunk tisztálkodni, a kisgyerekkel otthon maradt és várta a szerelőket. Mire hazaértünk, a régi bojler ki lett cserélve egy villanymelegítőre. 

Amikor szóvá tettem, hogy miért nem gáz bojlert hoztak, a vezető szerelő közölte, hogy örüljünk, hogy villanybojlert hoztak, és elkezdte a villanybojler előnyét ecsetelni. Akkor lepődtem meg, amikor elkezdte a munkalapot kitölteni, melyre 270.000 forintot írt. 

Mikor közöltem vele, hogy a munkafelvevő 80.000+50.000 forintot mondott, akkor közölte, hogy ő felhívta a feleségemet, aki elfogadta a 270.000 forintot. Kihasználta feleségem kétségbeesését, tájékozatlanságát. 

Én is teljesen le voltam döbbenve, és nem tudtam gondolkodni. Kérdezte, hogy kérek-e számlát, mert akkor ez az összeg 27 %-al több lesz. Természetesen nem kértem számlát és még a munkalapból sem kértem másolatot. Így sajnos nincs a kezemben semmi, amivel bizonyítani tudok, amennyiben a munkalapot, amit 4 helyen is aláírtam, meg merik semmisíteni. 

A jótállási jegyet odaadva közölte, hogy az számla nélkül is érvényes. A Jótállási jegyen nem szerepelt a bojler típusa, csak a gyártó. A leszerelt bojlert nem volt hajlandó elszállítani, mert az veszélyes hulladék.

Mi nyugtatgattunk magunkat, hogy biztos nem csaptak be bennünket. Azért nem hagyott annyiban a dolog, mert interneten nem találtam ilyen drága Ariston víz melegítőt, ezért hétfőn felkerestük a jótállási jegyen meghatározott boltot, ahol vették a bojlert. A bolt alkalmazottjai nagyon készségesek voltak, hogy az egy mezei bojler, amit 6 év után le kell cserélni, és csak 44.000 forintba kerül.

Ezek után felhívtam a 06-30-698-1752-es telefon számot, és sikerült azzal ez emberrel beszélnem, aki a munkát felvette. Elmondtam a sérelmemet. Azt válaszolta, hogy a kolléga közölte a feleségemmel az árat, aki el is fogadta. Kérdeztem tőle, hogy erkölcsösnek tarja-e, hogy a feleségem helyzetét kihasználva, becsapnak és meglopnak bennünket. 

Az közölte, hogy a kolléga szabadságon van, majd egy hét múlva újra hívjam őket. Amikor telefonáltam, elkérték a telefonszámot, és ígéretet kaptam, hogy visszahívnak, ami nem történt meg. Másnap újra hívtam a fenti számot, ahol egy erélyes, mondhatnám, hogy arrogáns hangú ember kioktatott, hogy mit akarok én 12 nap múlva, amikor elfogadtuk a megajánlott összeget, különben is meg vagyok elégedve a munkával, és utólag ne reklamáljak, mivel elfogadtuk a 270.000 forintot.

Kedves barátaim, ismerős és ismeretlen jövőbeli szerelőre szorulók. Tanuljatok a hibámból. Jól nézzétek meg, hogy kinek a segítségét kéritek. Még egyszer: Eurogáz Kft." - írta olvasónk.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek